Масаж вместо ботокс

След определена възраст ботоксът е решение срещу бръчките. Все по-често обаче тази практика е заместена от специален масаж на лицето, който постига същия ефект

Ботоксът е водещ в списъка с подмладяващите процедури, тъй катоот години доказано решава проблема с бръчките. Минусът е, че редовното инжектиране поврежда подкожния слой на лицето. Мускулите губят тонуса си и кожата започва отново да увисва. Съществува ли неинвазивна процедура, която да ни спести поставянето на ботокс? Според професионалистите в областта това са масажите. Използват се като средство за подмладяване в Япония и в Китай от векове. Не става дума за леки козметични масажи, а за такива със силно въздействие върху тъканите, чрез което се постига ремоделиране на лицето. Без нужда от скалпел и инжекции!

ЗАЩО СА ЕФЕКТИВНИ?

Това са масажи, насочени към определени мускулни групи. Тъй като мускулите се съкращават, се появяват експресивните бръчици, издайници на нашите емоции. С годините мастната тъкан в кожата намалява и е по-трудно поддържана от мускулите. Скулите започват да хлътват, което води до натежаване на кожата в ъглите на устните е ефектна "увиснали бузи". От тук идва и идеята да се стимулират силно и редовно мускулните фибри. Масажите оказват влияние върху колагеновите и еластиновите фибри, което увеличава плътността на кожата и води до запълване на ясно изразените бръчки. Освен това силовият масаж има и дрениращ ефект, тъканите се насищат с кислород и се подобрява микроциркулацията на лимфа и кръв. След подобен масаж си гарантирате свеж вид на лицето не само в часовете след сеанса, но от 2 до 5 дни след това. Професионалистите пък са единодушни: след като навършите 35 години, можете чрез масажи да забавите необходимостта от инвазивни медицински техники за подмладяване. Клиентите, които се подлагат на редовни лицеви масажи, си поставят ботокс на 18 или дори на 24 месеца, вместо редовната процедура веднъж или два пъти годишно.

Други процедури

С едно меко и неинвазивно третиране с фотоподмладяване се постига равномерен тен, по-свеж вид...
 
Прочети повече
    
С течение на времето организмът губи способността да синтезира колаген, следствие на което се появяват финни линии, бръчки.
Прочети повече
 
След определена възраст ботоксът е решение срещу бръчките. Все по-често обаче тази практика е замествана от специален масаж на лицето, който постига същия ефект.
Прочети повече
Абсолютно безвредна за миглите, полуперманентната спирала е бързо развиваща се тенденция в световната козметична индустрия.
Прочети повече
 
Целта на процедурата със салицилова киселина е да проникне в кожата, постигайки силно кератолитично действие
Прочети повече
 
Диамантеното микродермабразио е терапия за силна ревитализация, ексфолиация, хидратация, стягане и регенериране на кожата.
Прочети повече
Продуктите от тази терапия съдържат азелаинова киселина, която въздейства върху най-важните патогенни фактори за акнето.
Прочети повече
"Thavma"-терапията представлява комплексна професионална терапия за ударна корекция на бръчки.
Прочети повече
 
Намалява дълбочината на бръчките и възстановява цветовия тон на кожата
Прочети повече
 
Представлява шоколадова терапия за уморени, обезцветени и чувствителни кожи.
Прочети повече
 
Авангардна терапия със силно стягащо и антистареещо действие, хайвер и омега-3 и омега-6 киселини
Прочети повече
Балансира производството на меланин и помага на епидермиса да придобие единен цветови тон.
Прочети повече
Постига се изглаждане на кожата чрез излющване на повърхностният и слой с помощта на плодови киселини
Прочети повече
Технологията "elos" е първата и единствена в света
Прочети повече
Class aptent taciti sociosqu litora vestibulum egestas peresta conubia nostra, inceptos.
Прочети повече
Професионални, непрофесионални татуировки, перманентен грим, травматични татуировка. Повечето от тях са с лошо качество – боята е непрофесионална, нанесена дълбоко или прекалено повърхностно.
Прочети повече